Showing: 1 - 8 of 8 RESULTS
Kesan Tompok, Parut Hitam Di Muka Punca Alergik Berkurangan Dengan YOUTH Skincare

Kesan Tompok, Parut Hitam Di Muka Punca Alergik Berkurangan Dengan YOUTH Skincare

Tak ada orang yang tak suka nampak cantik, even anak perempuan yang baru berumur 2 tahun pun sudah gembira bila kita puji dia cantik. Tapi bukan semua orang memiliki kecantikan kulit tu disebabkan oleh faktor-faktor tertentu. Contoh yang Jane nak share ni, alergik membuatkan kulitnya bertompok-tompok lepas tu ambil masa berbulan-bulan untuk hilang. Jangan kata …

kekal muda jelita dari dalam dan luar dengan YOUTH shaklee

Kekal Muda, Jelita Dari Dalam Ke Luar

Keseluruhan penjagaan kulit YOUTH direka untuk berkerjasama bagi memberikan keputusan yang luar biasa dengan menghasilkan semula sel-sel kulit agar ia bertindak lebih muda. Setiap rangkaian produk dihasilkan dengan vitamin-vitamin anti-penuaan dan polifenol untuk memberikan manfaat rawatan. Dengan teknologi canggih, Shaklee bukan sahaja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit sebab itu kita …

Penjagaan Muka YOUTH Untuk Jeragat

Kehadiran jeragat bukan berlaku sekelip mata tetapi ia kesan jangka panjang dari pendedahan kepada sinaran matahari yang berlebihan. Sel kulit kita bertindak untuk melindungi kulit dari kesan UV yang merbahaya dengan cara menghasilkan banyak pigmen hitam. Jeragat pula terbentuk dalam pelbagai jenis: kumpulan tompok hitam, bintik usia, tompok penuaan. Kesemuanya akan menyebabkan ton kulit kelihatan …

Cara Mengatasi Kulit Berkawah Dengan Skincare YOUTH

Dah banyak cuba skin care tapi tak ada yang terpaut di hati sehinggalah ada YOUTH skin care dari Shaklee ni. Sebab sudah merasai kehebatannyalah Jane nak share ciri-ciri YOUTH yang pasti buat anda juga jatuh cinta lagi-lagi jika anda mempunyai kawah bekas jerawat yang dalam dan mustahil hilang kalau tidak melakukan operasi atas kulit. Tapi …

YOUTH, Produk Penjagaan Kulit Yang Selamat dan Berkesan

Masih mix and match skin care brand? Masih bertukar-tukar set penjagaan kulit yang selamat dan berkesan?  Concern tentang bahan kimia merbahya yang terkandung dalam set penjagaan kulit?  Jawapan yang anda tentu mahu dengar ialah Set Penjagaan Kulit YOUTH kerana fakta penyelidikan dan pembangunan (R&D) nya yang membuktikan keberkesanan dan keselamatan produk ini. Ujian Klinikal Keberkesanan …

4 Keistimewaan YOUTH Advance Renewal Night Cream

Gerun juga apabila Kementerian mengeluarkan senarai produk kosmetik yang merbahaya kerana ia mengandungi bahan yang tidak diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Tujuan bahan beracun dicampurkan ke dalam produk kosmetik supaya ia memberi kesan putih atau cerah ke atas kulit dalam masa yang singkat walaupun diketahui ianya merbahaya. Yang paling tidak boleh diterima apabila kesan …

Kelembapan Kulit Sangat Memuaskan, Kesan Dari Pencuci Muka YOUTH Untuk Kulit Kering

Mencuci muka rutin dalam penjagaan kulit wajah untuk memastikan kulit kita bersih dari sebarang solekan, minyak atau kotoran.  Disarankan mencuci muka 2x sehari pada waktu pagi dan malam, sebelum tidur. Pencuci muka yang kita gunakan memainkan peraanan kerana setiap hari kulit wajah akan terdedah kepada bakteria, kotoran, habuk, virus serta kulit mati.  Oleh itu, pemilihan …

Kelebihan Krim Malam Shaklee YOUTH Advanced Renewal Night Cream – Light

Rangkain penjagaan muka YOUTH dari Shaklee telah dilancarkan pada tahun 2017, setelah 8 tahun research and development oleh pakar. Salah satu produk dalam rangkaian YOUTH ialah Advance Renewal Night Cream sebagai krim malam. Krim ini boleh didapati dalam dua formula Rich Light Jane nak share tentang YOUTH Advance Renewal Night Cream yang versi LIGHT Pada …