Ramai yang berminat untuk sertai Shaklee sebagai ahli sama ada untuk kegunaan sendiri mahupun untuk generate side income dengan Shaklee. Jane nak terangkan terutama mengenai persoalan yang selalu dikemukakan untuk info anda.

Q. Bagaimana untuk menjadi distributor produk Shaklee?

A: Anda boleh mendaftar sahaja dulu dengan fee sebanyak RM75 ( keahlian RM65 + postage RM10) atau pun membuat belian dan jumlah point UV (unit volumn) mencapai 200UV untuk mendapat pendaftaran percuma (bergantung kepada kempen promosi ) Keahilan terbuka kepada sesiapa yang berumur 18 tahun dan ke atas.

Q. Berapa modal yang diperlukan?

A: Modal tidak besar kerana konsep ala-ala dropship boleh diaplikasikan. Bila pelanggan order dan membuat bayaran, kita boleh terus order dari Sistem Online Shaklee, di Cawangan Shaklee diseluruh negara atau dengan upline anda. Tak perlu beli secara pukal dan rugi sebab tak dapat habiskan stok pula. Tapi kalau nak simpan stok di rumah, anda bolehlah invest mengikut keperluan.

Q: Berapa sales atau belian kena maintain setiap bulan?

A: Tak perlu dan tak ada limitasi sebab semua yang anda perolehi di hujung bulan adalah hasil usaha anda. Kalau anda set target untuk dapatkan bonus atau cashback setiap bulan, maka pembelian adalah terpulang kepada anda. Nak beli untuk kegunaan sendiri dan keluarga sahaja pun tak jadi masalah.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?

A: Bergantung kepada sales dan purchase anda bagi bulan tersebut. Minimum 150 UV points diperlukan untuk melayakkan anda dapat cashback/bonus/rebate. Bonus pula bermula dari 5% sehingga 21% bergantung kepada points UV anda.

Q: Sudah daftar dan berminat nak buat bisness. Perlu bayar lagi tak?

A: Tak perlu selagi keahlian anda aktif. Setiap tahun anda diperlukan untuk mengaktifkan keahlian sebanyak RM30. Tetapi sebenarnya yuran pengaktifan tu PERCUMA kerana ia akan ditukarkan kepada voucher bagi membolehkan anda membuat pembelian produk Shaklee.

Q: Tapi saya tak tahu macam mana nak mula berbisness.

A: Bila anda sudah register dengan Jane, anda adalah ‘anak‘ Jane dan di dalam team Jane, kami ada sistem mentoring yang membolehkan kita belajar cara membina bisness dari stage permulaan. Asalkan anda rajin dan komited serta bersemangat, anda pasti boleh!

Q: Kena cari orang atau downline ke? Kena head hunting ke?

A: Tak perlu, saya sendiri pun tak suka paksa paksa orang untuk membeli

Q: Saya nak register jadi ahli tapi tak nak jual-jual, boleh kah?

A: Boleh, tiada paksaan sebenarnya. Terpulang kepada pilihan anda untuk jadi ahli bagi kegunaan sendiri atau pun nak bisnes.

Q: Dah faham, so bagaimana nak register?

A: Jane boleh tolong registerkan dan Jane hanya perlu details yang diperlukan untuk register serta membership fee. Setelah Jane register, Shaklee akan email atau sms Shaklee ID serta katalaluan anda untuk online system Shaklee. Selain itu, member kit anda akan dipos ke alamat anda.

Clear kan? Kalau ada soalan tambahan, boleh whatsaap Jane.

Secara umumnya, kelebihan sebagai AHLI Shaklee ialah:

  1. Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli (15-25% lebih murah dari harga pasaran)
  2. Dapat bonus hasil pembelian atau jualan setiap bulan jika mencapai minimum 150 UV point (5% – 21% berasakan point UV)
  3. Berpeluang menjana pendapatan sampingan melalui bisness Shaklee
  4. Berada dalam kumpulan sokongan yang positif, berdaya saing, berdedikasi dalam perniagaan

Jom daftar sekarang!

Hubungi kami dengan klik http://gituengazer.wasap.my  untuk Jane bantu mendaftar keahlian Shaklee anda dengan segera. Saya akan mendapatkan maklumat yang diperlukan dan membantu anda membuat pendaftaran.

Jane @ gituengazer.com
Shaklee Distributor ID : 1140236
WhatsApp : 0194590217
Email : info@simplyremedies.com

Pengedar Shaklee Miri
COD Miri, Sarawak