Bukan semua orang bertuah dilahirkan dalam keluarga yang berada. Dan bukan mudah untuk seseorang itu mempunyai suatu bisnes yang akhirnya boleh diwarisi oleh keturunannya kerana bukan semua orang mampu serta berkemahiran dan punyai modal yang tinggi bagi menjamin masa depan bisnes itu. Kalau tak mampu, kena makan gaji dulu dan menabung tetapi berapa lamakah impian itu boleh diralisasikan bila kehidupan seharian memerlukan belanja yang tak terhingga lagi-lagi bila sudah punyai anak, kereta serta rumah yang merupakan tanggungan jangka masa yang panjang dan tinggi.

Sebab tu Jane nak share apa yang istimewa bila anda berkecimpung dalam bisness Shaklee. Kualiti serta kebaikan produk bukan tanggungjawap kita kerana ianya semua telah dilakukan oleh Shaklee. Nak sertai jadi ahli sebelum kita digelar pengedar pun bukan perlukan ada mempunyai modal yang banyak. Jadi tiada alasan untuk tidak terlibat jika anda mempunyai impian yang besar untuk diwariskan kepada anak-anak serta keturunan anda.

Semasa 2018/2019 Global Biz Conference in Las Vegas Julai ini, delegasi Shaklee Malaysia turut menyertainya dan bertuah sebab boleh bersemuka dengan busines leader yang hebat-hebat dari seluruh negara. Mereka ni kebanyakan yang dah lama amalkan Shaklee serta menjadi busines leader yang hebat.

Jom Jane nak sharekan gambar Master Haji Roslan, beliau sendiri telah menggunakkan Shaklee selama 28 tahun dan ini gambar beliau dengan generasi ke-4 Presidential Master Linden yang baru berusia 9 bulan.

Wah..kecil kecil sudah ada busines yang menanti untuk disambung. Moyang baby linden ni sudah mulakkan bisnes shaklee pada tahun 1964 dan menjadi master pada tahun 1972. Pada tahun 2008, keluarga mereka telah mencapai rank Presidential Master.

  • Bayi Linden mewarisi Shakle daripada ibunya, Ewing.
  • Ewing, Ibu Linden pula mewarisi Shaklee daripada datuk Linden
  • Datuk Linden telah mewarsi Shaklee daripada moyang Linden

Bayi Linden sangat bertuah. Walaupun tak tahu apa-apa tetapi dia akan mewarisi bisnes yang memberi passive income lebih daripada RM2 juta setahun hasil usaha moyangnya. Banyakkan! Simpanan ASB kita pun tak dapat memberi pulangan sebanyak itu setahun. Adakah anda rugi kalau tidak ikut cara mereka? Saya rasa rugi betul kalau tak buat bisnes ini dengan betul-betul.

Ibu bapa mana yang tidak mahu melihat anak mereka hidup senang serta mempunyai masa depan yang cerah tanpa perlu menjadi kuli atau mangsa keadaan apabila keadaan ekonomi yang tidak stable.

Dalam mana-mana syarikat yang bukan milik sendiri, jarang kita bertemu dengan pekerja yang bertahan lebih 20 tahun dalam satu syarikat. Seperti pengalaman Master Haji Roslan ni, ada orang kita bertanya dengan nada pelik “masih dgn shaklee ke?” Beliau dengan tenang dan senyum menjawap, dia bina bisnes ini untuk generasinya yang akan datang. Bagi yang tak kenal beliau, dah lebih 28 tahun dia pencen dari kerja makan gaji dan berkecimpung dalam bisness Shaklee dan incomenya tak pernah berhenti malahan makin lumayan. Beliau juga merupakan seorang living proof bahawa bisnes dengan Shaklee boleh membawa anda lebih jauh bukan setakat anda sahaja yang menikmati habuan malahan generasi anda yang akan datang akan mewarisinya.

Teruja? Ingin membina bisnes untuk generasi anda? Berbaloikan bina busines ini dan anda tak perlu ragu-ragu lagi sebab mereka ini adalah living proof.

Jom bersama kami bina legasi anda sekarang!

Jane @ gituengazer.com
Shaklee Distributor ID : 1140236
WhatsApp : 0194590217
Email : info@simplyremedies.com

Pengedar Shaklee Miri
COD Miri, Sarawak