Shaklee? Pasti ada juga yang belum kenal Shaklee dan hairan kenapa orang suka sangat dengan brand Shaklee.

Dulu saya pun begitu. Tak pernah dengar dan tak tahu pun tentang Shaklee. Ingatkan ia brand local rupanya brand Amerika. Walaupun sudah 104 tahun di dunia, macam mana saya tak pernah dengar! Bukan salah Shaklee tapi saya memang tak gemar suplemen ini terutama ia selalunya MLM. Siapa seperti saya, kita geng tapi saya dah berubah kerana saya punyai awareness tentang kepentingan suplemen dan bagaimana ia mempengaruhi kesihatan kita. Di Malaysia saja, Shaklee dah masuk 25 tahun tau. Bayangkan, suatu organisasi yang boleh bertahan begitu lama, pasti ada rahsianyakan!

Yang buat saya tertarik dengan Shaklee ini ialah semua produknya mempunyai ciri-ciri ianya selamat, ia terbukti dan ia berkesan.

  • ia komited dalam penyelidikan klinikal serta saintifik pada bahan yang digunakan serta keberkesanannya dalam meningkatkan tahap kesihatan pengguna
  • Kajian suplemen pemakanan Shaklee merupakan antara kajian penanda aras yang menyokong potensi suplemen kepada kesihatan dalam jangka panjang para pengguna

Baru-baru ini, ada delegasi Shaklee Malaysia ke Amerika menyertai konvensyen tahunan. Dalam konvensyen Global Biz Conference ini mereka berjumpa mata-dengan-mata dengan pengguna Shaklee yang juga business leader yang hebat-hebat. Mereka ni kebanyakan yang dah lama amalkan Shaklee. Jom Jane nak sharekan beberapa yang mereka sempat jumpa.

Kita mula dengan Mrs Beverly Dennis kini berumur 86 tahun. Beliau sudah mengamalkan Shaklee selama 60 tahun. Itu lebih lama dari usia Shaklee di Malaysia tau sebab Shaklee di US dah lebih 60 tahun. Hebatkan! nampak sihat dan kulit wajah pun masih cantik bagi usia 86 tahun yang sangat berbeza dengan nenek-nenek kita. Bukan itu saja, dia masih kuat dan boleh jalan laju tanpa tongkat dan pertuturan pun masih elok.

Yang kiri tu Shaklee leader saya dan yang sebelah kanan tu Mrs Beverly Dennis

Bukan sihat dan miliki kulit wajah yang sihat sahaja, beliau juga merupakan juga seorang ahli bisness dalam Shaklee dan masih bertahan sehingga sekarang. Rank pun sudah pada tahap Senior Master Coordinator malahan generasi keluarga beliau terlibat sama dalam business Shaklee.

Tidak dinafikan banyaknya brand supplemen di pasaran dan pilihan saya pada brand Shaklee sejak 2013 terbuktilah tak silap kerana ia berkesan dan selamat pada pengguna walaupun untuk masa yang panjang.

Saya baru mengamalkan suplemen selama 7 tahun, ini kan Mrs Beverly yang dah 60 tahun! Dia ni baru 1 dalam 1000 living proof pengamal Shaklee di dunia yang kekal sihat melalui gaya hidup yang sihat dengan menjaga pemakanan, mengamalkan suplemen secara konsisten dan melakukan aktiviti fizikal yang konsisten juga.

Maka terbuktilah sudah, tak perlu ragu-ragu lagi kalau-kalau produk Shaklee bagus atau tidak. Tak perlu ragu-ragu lagi bisnes Shaklee bertahan atau tidak. Mereka ini lah living proof!

Jom ubah untuk masa depan yang lebih sihat sampai di usia tua masih boleh menjalani hidup yang lebih bermakna.

Concentrate on living a great life, concentrate on things that matter the most, and pay attention to vital details at hand rather than brooding over your past mistakes and future worries.

Jane @ gituengazer.com
Shaklee Distributor ID : 1140236
WhatsApp : 0194590217
Email : info@simplyremedies.com

Pengedar Shaklee Miri
COD Miri, Sarawak