Mencuci muka rutin dalam penjagaan kulit wajah untuk memastikan kulit kita bersih dari sebarang solekan, minyak atau kotoran.  Disarankan mencuci muka 2x sehari pada waktu pagi dan malam, sebelum tidur.

Pencuci muka yang kita gunakan memainkan peraanan kerana setiap hari kulit wajah akan terdedah kepada bakteria, kotoran, habuk, virus serta kulit mati.  Oleh itu, pemilihan pencuci muka yang sesuai penting supaya kulit kita bersih dan sihat.  Di pasaran terdapat banyak jenama dan jenis pencuci muka, tapi hari ini saya nak memperkenalkan sejenis pencuci muka yang bebas daripada bahan kimia merbahaya dan sesuai untuk semua jenis kulit iaitu LUMINOUS GEL OIL CLEANSER daripada skincare YOUTH.

6 Kelebihan Pencuci Muka Ini Untuk Kulit Yang Kering

1. 3-in-1, ‘soap free’

Asasnya bukan sabun menjadikan cleanser ini halus dan tidak kasar pada kulit dan menjaga kelembapan kulit secara semulajadi.   ‘Soap free’ bagi mengekalkan pH yang seimbang.
Sesuai untuk semua jenis kulit terutama yang kering kerana ia membantu melembabkan kulit selepas dicuci.

3 in 1 kerana iah bertindak sebagai pencuci, penanggal makeup ringan dan scrub.

2.  Membersih tanpa menghilangkan kelembapan kulit

Ia berupaya membersih sisa kotoran tanpa menghilangkan kelembapan kulit.

3. Diperkayakan dengan Vitamin dan polifenol

Kandungannya yang berasaskan tumbuhan yang dipatentkan berupaya 

  • Memperhaluskan kulit (exfoliating) dengan lembut
  • Membersih sel sel yang sudah mati
  • Menyediakan kulit untuk langkah seterusnya
4. Bebas bahan kimia, pewangi dan pewarna

Ramuan yang digunakkan dalam pencuci ini adalah 100% Vegan – berasaskan tumbuhan semulajadi.  YOUTH™ telah melalui pelbagai ujian penting, antaranya ialah:

  • Ujian Dermatologi – Dijalankan oleh pakar kulit
  • Ujian Hypoallergenic – ujian sensitiviti untuk kategori kulit sensitif
  • Ujian Non-comedogenic – Tidak menyumbatkan pori-pori
  • Ujian Ophthalmologist – Terbukti tidak merengsakan kulit mata dan selamat pada kawasan mata

Bila gel di ratakan di wajah, wangian itu adalah yang semulajadi  dari minyak avocado.

5. pH seimbang

Bukan berakali serta berasid supaya ia sesuai dengan kulit yang sihat.  Bila anda senyum, kulit wajah rasa lembap tanpa tidak rasa tegang.

6. Tidak mengandungi ‘microbeads’

Microbeads atau biji-biji halus yang selalunya terdapat dalam produk scrub, akan membersihkan muka dari sel sel kulit mati tetapi ia akan memyingkirkan minyak pada kulit sehingga menjadikan kulit kita kering.  Apabila kering, tubuh secara semulajadi mengeluarkan minyak berlebihan dan ini akan menyebabkan potensi jerawat tumbuh di wajah serta liang pori pori membesar ada lah tinggi.  Ini la sebabnya LUMINOUS GEL OIL CLEANSER tidak mengandungi microbeads.

Cara Mencuci Wajah Dengan Betul Dan Berkesan

Tentulah setiap hari, perkara pertama kita buat ialah mencuci muka tapi rasa dah betul kah cara tu? Di sini saya nak share tips mencuci muka dengan betul dan berkesan menggunakan LUMINOUS GEL OIL CLEANSER daripada skincare YOUTH

1. Cuci Tangan untuk pastikan tiada kotoran di tangan anda

2. Cuci Muka menggunakan LUMINOUS GEL OIL CLEANSER daripada skincare YOUTH

Basahkan sedikit muka dan tangan.  Pusingkan penutup dan picit gel sebesar kacang pea, titikkan ke 5 tempat pada wajah dan ratakan pencuci muka ke seluruh muka dengan urutan yang betul.  Gunakan 3 jari sahaja (jari hantu, jari manis dan jari kelingking) urut dalam-ke-luar serta urutan seperti gelung gelung di dalam gambar.

3.  Bilas Muka

Bilas muka dengan air sebaiknya air suam.  Keringkan muka dengan tuala muka yang lembut.  Bila anda sentuh wajah dengan jari jari anda, pasti anda berasa puas hati apabila wajah terasa sangat bersih. 

Anda belum terlambat untuk menjadikan rutin memcuci muka dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER keutamaan anda bagi memastikan kesihatan kulit.  Jika anda ingin memiliki produk skincare YOUTH, ada 2 cara seperti yang dibawah:

Bagaimana Cara Nak Order YOUTH Shaklee?

Hubungi kami dengan klik http://simplyremedies.wasap.my  untuk Jane bantu mendapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Konsultasi dan cara penggunaan adalah esklusif  bagi pelanggan Gituengazer.com sahaja.

Terima Kasih sebab sudi baca sehingga habis, jumpa di entry yang akan datang. Till then, take care!

Jane @ gituengazer.com
Your trusted Shaklee Distributor
Shaklee Distributor ID : 1140236
WhatsApp : 0194590217
FB : Gituengazer

COD Miri, Sarawak