Living in Harmony with Nature ialah falsafah asas di Shaklee dengan kepercayaan bahawa alam semulajadi mengandungi 1001 rahsia untuk kehidupan yang lebih lama, sihat dan produktif.

Shaklee telah bertapak di Malaysia selama 25 tahun, di Amerika Syarikat selama 60 tahun, tetapi vitamin pertama ciptaan Dr Forest Shaklee sudah 104 tahun di dunia. Lama kan!

Semasa 2018/2019 Global Biz Conference in Las Vegas Julai ini, delegasi Shaklee Malaysia turut menyertainya dan bertuah menjejaki kaki ke Dr. Forrest C Shaklee Innovation Center di San Francisco. Mereka bertuah kerana berpeluang berjumpa sendiri dengan para saintis Shaklee di “office” diorang.

Delegasi Shaklee Malaysia, Dr. Forrest C Shaklee Innovation Center, San Francisco

Di tempat inilah Shaklee buat R&D (research and development) Produk yang memakan belanja berbillion setiap tahun.

Di sini juga Dr. Ted ini menunjuk bilik-bilik dimana Shaklee membuat lebih 100,000 quality control test untuk pastikan TIADA BAHAN-BAHAN BERBAHAYA dalam bahan yang digunakan dalam setiap produk Shaklee contohnya pesticide, heavy metals dan lain-lain; yang akan masuk dalam badan kita.

Kerana prinsip Shaklee inilah yang membuat saya serta ramai orang yakin bila amalkan atau guna produk Shaklee kerana yang pasti ia terbukti tiada kesan sampingan jangka panjang. (Kajian seperti Landmark Study membuktikannya)

Di sini juga segala innovation dibuat serta produk baru dihasilkan. Shaklee juga berkerjasama dengan ISA (Islamic Service of Amerika) untuk pastikan semua produk yang masuk ke Malaysia adalah Halal dan menepati piawaian.

Dalam bilik tu tak boleh ambil gambar untuk di kongsikan tetapi delegasi Shaklee Malaysia yang disana dah tengok sendiri depan mata Saintis buat lab test dan sebagainya. Komen mereka, kalau ada SHAKLEE di dalam rumah kita, dialah “benda” paling SIHAT DAN SELAMAT yang kita ada. Itu pasti kerana sangat hebat R&D Shaklee tu.

Dr Ted Ianiro, Sr Manager Research & Development at Shaklee Corporation

Dr. Ted ini sudah 15 tahun kerja dengan Shaklee dan Mr. Joe Torres, Regional Manager, Sales at Shaklee Corporation yang membawa mereka melihat sekitar HQ Shaklee pun dah kerja dengan Shaklee 15 tahun. Ramai pekerja yang dah kerja lama di situ, sama seperti pengguna Shaklee juga, kesetiaan tak berbelah bahagi kerana semua ada niat dan kesungguhan untuk kekal sihat sehingga usia tua.

Mostly pekerja di Shaklee, bukan mereka saja yang makan Shaklee, tapi PETS (haiwan peliharaan) pun makan juga. First time dengar? Ya saya pun sebab ingatkan pets tu ada vitamin mereka tersendiri.

Best sebenarnya bila berpeluang tengok sendiri di mana produk itu dicipta, diuji kerana makin bertambah keyakinan kita dengan produk dan bukti ini bukan produk sekadar untuk dapat keuntungan semata-mata, tapi kepentingan sains disebaliknya.

Bagi semua SHAKLEE LOVER, makanlah Produk Shaklee tanpa was-was dan dengan hati yang gembira kerana anda sudah mengambil satu langkah bijak untuk hidup lebih sihat dengan satu produk yang AMAZING and BEYOND ORGANIC!

Jumpa di next post! 

Jane @ gituengazer.com
Your trusted Shaklee Distributor
Shaklee Distributor ID : 1140236
WhatsApp : 0194590217
FB : Gituengazer

Pengedar Shaklee Miri
COD Miri, Sarawak