Senegerilah Jane dengan Salmiah ni, cuma lain bandar saja. Since kami dibawah kumpulan OSF Shaklee, pernah juga berwhatsapp dengan beliau dan dari perbualan itu, memang terserlah sikap beliau yang bersemangat dan berjiwa kental.

Bila saya baca testimonial beliau, air mata nak mengalir sebab sebak dengan kisahnya dan ia membuat saya rasa motivatied kembali sebab tak ada yang mustahil kalau kita berusaha. Tuhan pasti akan membantu!.

Jom kita dengar kisah bagaimana beliau mampu maju kehadapan walaupun ada rintangan dan tetap maju kerana limitasi peluang untuk berjaya hanya dalam fikiran kita semata-mata.

Saya Salmiah binti Othman dari Kuching Sarawak..berusia 38 tahun..merupakan salah seorang Shaklee Biz Leader sejak 2013 di bawah Group hebat CelikVitaminGroup (diterajui oleh upline saya) , OurShakleeFamily(OSF), Ireach dan Supermom..Saya juga adalah founder kepada group saya sendiri iaitu MAEmpire. Merupakan seorang penjawat awam di Mahkamah Tinggi Kuching.
.

Alhamdulillah..pada bulan ini, telah masuk 5 Tahun saya bersama Bisnes Shaklee..

Syukur..bertemu jodoh dengan bisnes yang tidak pernah saya impikan untuk terus serius pada mulanya..sebab pada masa tu saya mencari produk untuk anak-anak saya yang selalu kena demam..selesema batuk.

Kalau korang nak tau..kebanyakan yang jual dan buat bisnes shaklee nie sebab dah jatuh cinta dengan produknya..macam saya jugak…Saya sangat jatuh cinta dengan Set Kanak-kanak dan Set Ibu Menyusu..inilah 2 set terawal yang saya ambil pada mulanya dengan pembelian yang melayakkan saya dpt FREE MEMBERSHIP pada 21 Mei 2013…dan pada tengah bulan Jun 2013 saya dapat cash back bonus rm30++..itulah bonus pertama saya dalam Shaklee..
.

Alhamdulillah..pada bulan ke 4 saya bersama Shaklee saya telah mendaki tangga yang pertama dalam shaklee iaitu Supervisor..perasaan ketika nie..tak tau nak cakap..seronok sangat-sangat..sampai menitiskan air mata..baru naik 1 step tu..belum lagi macam leader2 yang dah mencapai pangkat tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator..sungguh2 saya teruja sangat-sangat masa tue..dengan bonus 4 angka pertama saya..
.

Dan kemudian pada bulan ke 7 iaitu pada Disember 2013..sekali lagi saya berjaya rank u p ke rank Senior Supervisor…Syukur pada Allah..bonus 4 angka setiap tengah bulan masuk ke akaun saya melebihi gaji hakiki saya…
.

Pada bulan Mac 2014..saya mendapat invitation untuk menghadiri Shaklee Motivation and Recognition Rally yang berlangsung di Miri..
Memang best dan seronok sangat..Seronok bila di rai..Semakin berkobar-kobar dan bersemangat bila dengar sharing daripada
mereka2 yang hebat dan berjaya dalam bisnes Shaklee nie..

Sekali lagi pada bulan Jun 2014 saya dapat surat Invitation to shaklee Star Achiever Awards masa Shaklee National Conference..dapat 1 award masa tu (Business Growth New Rank Achievement) tapi atas sebab peribadi saya tak dapat menghadirkan diri..Memang saya tak pernah jangka bersama Shaklee saya akan mendapat pengiktirafan di samping dapat bonus setiap bulan..

Pada bulan Feb 2018 yang lepas..saya berpeluang menghadiri Business Leader National Conference (BLNC) 2018 yang bertempat di Sunway Pyramid Convention Centre..hanya leader-leader yang layak saja terpilih untuk menghadiri BLNC nie..Shaklee raikan bagi menghargai kejayaan mereka sepanjang tahun.. alhamdulillah..
Ini adalah BLNC ke-2 diadakan dan saya layak hadir ke event besar-besaran Shaklee ini..BLNC yang pertama diadakan pada tahun 2017..memang teruja sangat..Yang best nye saya dapat pergi bersama-sama dengan salah seorang Leader dibawah team saya sendiri..tanpa usaha dan semangat yang gigih tak mungkin saya mampu berada di situ..

Memang tak dinafikan sebagai ibu bekerjaya..banyak yang kena kejar..betul tak??
Mana nak kejar kerja di ofis..kerja di rumah..anak-anak lagi..
lepas tue dengan bisnes lagi..Kadang-kadang terdetik di hati saya..”boleh ke nak teruskan bisnes nie??” emosi naik turun..up & down..kena halau jauh2 yang down tue kalau nak berjaya..tak kira dalam bisnes apa pun..memang kena banyak berkorban..syukur jua..suami saya sentiasa menyokong saya dalam shaklee..di samping keluarga juga..kawan-kawan yang juga memberi galakkan..dan saya ada group yang hebat dalam shaklee nie yang sentiasa saling ingat -mengingati..

Cabaran, dugaan dalam berbisnes memang lumrah..Rejection customer, karenah customer, mood down memang ada..tapi jangan mudah putus asa..itu je pesan upline saya..rejection dalam bisnes memang akan ada..but..when customer say NO..just move pada NEXT customer..rezeki kita ALLAH yang pegang..

Korang nak tau bisnes shaklee telah byk mengubah diri saya 360°..dari segi mental, jasmani, rohani dan ekonomi..banyak mengajar saya berdikari, sabar, lebih positif, lebih banyak mengisi masa terluang saya..saya ada fokus & impian utk menjadi work at home mom (WAHM) @ business woman yang berjaya..inshaaAllah..

Semoga Allah sentiasa memberkati dan merahmati bisnes Shaklee saya..saya sedang berusaha untuk terus mendaki tangga yang seterusnya..semoga impian saya tercapai dan terlaksana..inshaaAllah..Doakan saya ya kawan-kawan..

“Hanya orang yang benar-benar mahu berjaya saja sanggup berkorban…korban perasaan…korban masa…korban tenaga..untuk mencapai IMPIAN !!!!
Anda sanggup buat..anda Dapat!!!!”

SALMIAH BT OTHMAN

Credit:
Supermom Shaklee Story Musim Ke 5, Testimoni 8

Anda tersentuh dengan kisah Puan Salmiah? Nak join team kami dan sama-sama berusaha untuk mengubah ekonomi keluarga dengan peluang perniagaan dalam Shaklee? Atau berminat untuk hidup dengan lebih sihat cara Shaklee, contact Jane yah.

Bagaimana Cara Nak Join atau Hubungi kami?

Hubungi kami dengan klik http://simplyremedies.wasap.my  untuk Jane bantu anda mendaftar sebagai ahli Shaklee kerana anda telah memilih sebuah pilihan untuk memulakan suatu kehidupan yang lebih sihat dan lebih baik cara Shaklee.

Lepas tu boleh join team kami untuk belajar lebih mendalam tentang peluang perniagaan dalam Shaklee. Apa yang teramat istimewa tentang Shaklee ialah tiada had atau sempadan selagi anda mampu mencapainya.

So, jom mulakanlah hari ini!

Anda mempunyai keupayaan untuk mencipta perubahan bukan hanya dalam kehidupan anda, malah pada insan lain yang anda temui.

Jane @ gituengazer.com
Shaklee Distributor ID : 1140236
WhatsApp : 0194590217
Email : info@simplyremedies.com

Pengedar Shaklee Miri
COD Miri, Sarawak