8 Penyebab dan Cara Atasi Lingkaran Hitam Pada Mata

“Lingkaran hitam” atau gelap juga digelar “eye bag” mahupun “mata panda”. Biasanya ia wujud apa bila usia meningkat dan masalah ini sangat mengganggu, terutama golongan wanita yang sangat mementingkan kecantikan. Kebiasaanya, untuk atasi masalah ini, cara yang paling cepat dan mudah ialah dengan penggunaan concealer tetapi laratkah asyik kena apply concealer. Jom kita ketahui dulu …

Kesan Tompok, Parut Hitam Di Muka Punca Alergik Berkurangan Dengan YOUTH Skincare

Kesan Tompok, Parut Hitam Di Muka Punca Alergik Berkurangan Dengan YOUTH Skincare

Tak ada orang yang tak suka nampak cantik, even anak perempuan yang baru berumur 2 tahun pun sudah gembira bila kita puji dia cantik. Tapi bukan semua orang memiliki kecantikan kulit tu disebabkan oleh faktor-faktor tertentu. Contoh yang Jane nak share ni, alergik membuatkan kulitnya bertompok-tompok lepas tu ambil masa berbulan-bulan untuk hilang. Jangan kata …

Lengkapkan Rejimen Penjagaan Kulit Dengan Krim Mata

Lengkapkan penjagaan kulit YOUTH anda dengan YOUTH™ Restoring Eye Treatment, produk pelbagai fungsi yang memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering atau sembap untuk mata! Kandungan Rawatan YOUTH Untuk Keputusan Yang Nyata Dirumus dari bahan botani dengan bahan pelembap serta anti-penuaan yang kuat, ditambah dengan cooling tip untuk menyegar …

kekal muda jelita dari dalam dan luar dengan YOUTH shaklee

Kekal Muda, Jelita Dari Dalam Ke Luar

Keseluruhan penjagaan kulit YOUTH direka untuk berkerjasama bagi memberikan keputusan yang luar biasa dengan menghasilkan semula sel-sel kulit agar ia bertindak lebih muda. Setiap rangkaian produk dihasilkan dengan vitamin-vitamin anti-penuaan dan polifenol untuk memberikan manfaat rawatan. Dengan teknologi canggih, Shaklee bukan sahaja menangani penuaan di permukaan, malah ia bertindak pada sel kulit sebab itu kita …

Kelebihan Toner Muka YOUTH Perfecting Skin Toner

Jika anda mempunyai kulit kering, kulit berminyak, kulit berjerawat atau berjeragat, liang pori-pori yang terbuka, anda perlukan toner yang terbukti berkesan untuk masalah kulit anda itu. Youth Perfecting Skin Toner berfungsi untuk membebaskan kulit dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran dan menjadikan kulit lebih cerah, berseri. Ia berkerja lebih daripada biasa untuk membersihkan sel …

Penjagaan Muka YOUTH Untuk Jeragat

Kehadiran jeragat bukan berlaku sekelip mata tetapi ia kesan jangka panjang dari pendedahan kepada sinaran matahari yang berlebihan. Sel kulit kita bertindak untuk melindungi kulit dari kesan UV yang merbahaya dengan cara menghasilkan banyak pigmen hitam. Jeragat pula terbentuk dalam pelbagai jenis: kumpulan tompok hitam, bintik usia, tompok penuaan. Kesemuanya akan menyebabkan ton kulit kelihatan …

Cara Mengatasi Kulit Berkawah Dengan Skincare YOUTH

Dah banyak cuba skin care tapi tak ada yang terpaut di hati sehinggalah ada YOUTH skin care dari Shaklee ni. Sebab sudah merasai kehebatannyalah Jane nak share ciri-ciri YOUTH yang pasti buat anda juga jatuh cinta lagi-lagi jika anda mempunyai kawah bekas jerawat yang dalam dan mustahil hilang kalau tidak melakukan operasi atas kulit. Tapi …

Tak Perlu Pakai Lapisan Bedak Tebal Untuk Menutupi Parut Berlubang Diwajah

Muka penuh lubang parut jerawat terutama di pipi suatu kesedihan bagi yang pentingkan penampilan diri. Selalu, makeup boleh digunakkan untuk menutupi parut tersebut tapi sampai bila nak berbedak tebal tebal kan. Kalau ada cara terbaik untuk pulihkan kulit dan tutup lubang tersebut, itu cara paling mudah. Kalau dulu menutup parut jerawat tu perlukan kos kosmetik …

Pengedar Shaklee Miri, Kongsi Peluang Perniagaan Untuk Mereka Yang Nak Jadi Bos

Dah mula rasa bosan dengan kerja hikaki? Dah rasa macam mengheret kaki ke tempat kerja setiap hari? Tak ada motivasi serta peluang untuk kenaikan yang sepatutnya? Nak berhenti kerja? Rasanya setiap orang rasa begitu tapi disebalik perasaan itu mesti ada rasa bimbang, risau dan takut akan keadaan sebenar jika berhenti kerja dapatkah anda mencari sumber …